Ιωάννης Β. Σέγγας

,
Ιωάννης Β. Σέγγας

Ο κ. Ιωάννης Β. Σέγγας είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2013 και Διευθυντής της Α΄ Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου από τον Ιούλιο του 2015.  Γεννήθηκε στην Κόρινθo. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978, με διάκριση. Υπηρέτησε στο Ναυτικό από το 1979 μέχρι το 1981.  Πραγματοποίησε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από το 1979 μέχρι το 1983.

Έλαβε άδεια ασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος στην Αθήνα το 1983. Έλαβε με διάκριση τον τίτλο του Διδάκτορος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών για την εργασία του: «Ο Zn και ο Cu στον καρκίνο του λάρυγγα» το 1986.

Ο κ. Σέγγας στελέχωσε ως Λέκτορας της ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης από το 1988 μέχρι το 1993.  Προήχθη σε Επίκουρο Καθηγητή στο ίδιο τμήμα το 1993. Κατόπιν προσελήφθη ως Λέκτορας στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993.  Το 1997 προήχθη σε Επίκουρο Καθηγητή του ιδίου τμήματος.  Το 2004 έλαβε τον τίτλο του Αναπληρωτή Καθηγητή και από το 2013 υπηρετεί ως Καθηγητής στην Α΄ ΩΡΛ Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Από το 1989 μέχρι το 1980 μετεκπαιδεύτηκε στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημίου του PittsburghUSA. Στην ίδια Κλινική από το 1987 μέχρι σήμερα έχει μεταβεί για μικρότερα χρονικά διαστήματα, 6 φορές. Ολοκλήρωσε την Μετεκπαίδευση του στην ΩΡΛ σε Διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα, όπως στο Graz, στο Los Angeles και στην Utrecht. Έχει υπηρετήσει σαν Ωτορινολαρυγγολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σαν Σύμβουλος από το 1993 μέχρι το 1995.

Ο κ. Σέγγας είναι μέλος 16 Επιστημονικών Εταιρειών όπως της Αμερικάνικης Ακαδημίας Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Laser, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργίας και Ανοσολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, της Ελληνικής Εταιρείας Ωτονευρολογίας και της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος (2009-11) και Πρόεδρος (2011-13) της Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου Αθηνών.

Έχει λάβει Βραβείο της Αμερικάνικης Ακαδημίας για την συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Ωτορινολαρυγγολογία (Continuing Medical Education Achievement Award) και Βραβείο Αναγνώρισης Ιατρικών Υπηρεσιών (Physician Recognition Award).

Έχει λάβει μέρος σε 133 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και έχει εκπαιδευτεί σε 21 Σεμινάρια που έλαβαν χώρα στην Utrecht, Graz, Nijmegen, Nashville, Pittsburgh, St. Louis, Los Angeles, Geneva, Mainz, New York και Boston.

Ο κ. Σέγγας έχει εκπαιδεύσει από το 1986 μέχρι σήμερα μεγάλο αριθμό φοιτητών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Πατρών, Κρήτης και Αθηνών.  Έχει συμμετάσχει σε 186 Συνέδρια, Σεμινάρια και Στρογγυλές Τράπεζες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.  Έχει προσκληθεί δε σε 183 εξ αυτών σαν Πρόεδρος, Συντονιστής ή Ομιλητής.

Έχει δημοσιεύσει 57 πλήρεις εργασίες και 11 Περιλήψεις σε ξενόγλωσσα Περιοδικά.  Έχει συγγράψει Κεφάλαια σε 3 Ξενόγλωσσα και σε 4 Ελληνικά βιβλία.  Οι βιβλιογραφικές του αναφορές είναι 831.  Έχει παρακολουθήσει την εκπόνηση 35 Διδακτορικών Διατριβών. 

Το Ερευνητικό του ενδιαφέρον κυρίως εντοπίζεται στην Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου και στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός – Παραρρινίων.


Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα

Ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στο Pubmed

Skills

Posted on

September 16, 2017

Skills

Posted on

September 16, 2017