Κατερίνα Βαρδονικολάκη

,

Η Κατερίνα Βαρδονικολάκη είναι Ωτορινολαρυγγολόγος , Ακαδημαϊκός Υπότροφος της ‘A Πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής και  υποψήφια διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής απο την Ιατρική Σχολή της Κρήτης και αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου, εκπαιδεύτηκε στο Kings College Hospital του Λονδίνου πάνω στην γενική χειρουργική. Στην συνέχεια αφού εκπαιδεύτηκε για δύο έτη στην παιδοωτορινολαρυγγολογία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, συνέχισε την εκπαίδευση της και ολοκλήρωσε την ειδικότητα στην Ωτορινολαρυγγολογία από την ‘A ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του Γ.Ν. Ιπποκράτειου Αθηνών.

Έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην ωτολογία και ακοολογία με έμφαση στην παθολογία της ακοής που σχετίζεται με επαγγελματική έκθεση σε μουσική/θόρυβο. Η διατριβή της έχει τίτλο “Εκτίμηση και καταγραφή της Ακοής στους Επαγγελματίες Μουσικούς” και σχετίζεται με δημιουργία ειδικών ερωτηματολογίων και ανάπτυξη κατάλληλων διαγνωστικών ακοολογικών δοκιμασιών για τη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα.Έχει εμπειρία σε συμμετοχή σε ευρωπαϊκά (FP7,Horizon 2020) και διεθνή ερευνητικά προγράμματα (BBRT). Μερικά απο αυτα περιλαμβάνουν την μοντελοποιηση του κοχλια,το πρόγραμμα αναγέννησης των τριχωτών κυττάρων του κοχλία με φαρμακευτικό παράγοντα και το προγραμμα για την ανάλυση μαζικών δεδομένων από τη χρήση ‘έξυπνων’ ακουστικών βαρηκοΐας για τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας για τη βαρηκοΐα.

Έχει παρακολουθήσει πάνω από 40 σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με θέματα ακοολογίας, ωτολογικές παθήσεις και  προστασίας της ακοής σε θόρυβο και μουσική και έχει δώσει διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και ομιλίες σε καλλιτέχνες, μουσικολόγους και ηχολήπτες.Επίσης,  η κ.Βαρδονικολάκη είναι πιστοποιημένη ιατρός  για επαγγελματίες καλλιτέχνες απο το παγκόσμιο οργανισμό Performing Arts Medicine Association.


Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα

Ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στο Pubmed