Παπανικολάου Βασίλειος

, ,
Παπανικολάου Βασίλειος

Παπανικολάου Βασίλειος
Ο κος Παπανικολαου είναι Επιμελητής Α΄, στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική, του  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, το 1997. Εκπαιδεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα, στην Αη Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική. Το 2007 ολοκλήρωσε την εξειδίκευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία και εν συνεχεία εργάστηκε ως Λέκτορας στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Galway στην Ιρλανδία, έως το 2009. Από το 2009 έως σήμερα υπηρετεί ως επιμελητής στην Α’  Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική.

Το 2013 ολοκλήρωσε την Διδακτορική του διατριβή στην μελέτη των νεοπλασμάτων των Σιελογόνων Αδένων.

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 19 ξενόγλωσσων εργασιών, δημοσιευμένων σε peer-reviewed διεθνή ιατρικά περιοδικά, με 230 αναφορές και με συνολικό συντελεστή απήχησης 24,61, καθώς και στην συγγραφή 7 ελληνικών εργασιών. Έχει επίσης, μετάσχει στην συγγραφή και στην μετάφραση επιστημονικών συγγραμμάτων στα ελληνικά καθώς και στην συγγραφή ενός κεφαλαίου σε ξενόγλωσσο διεθνές σύγγραμμα. Επίσης έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ομιλίες, συμμετοχές και παρουσιάσεις σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια

Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ρινολογία και τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. Από το 2011 είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ιατρείου Ρινίτιδας, το οποίο το 2016 δέχτηκε περίπου 900 επισκέψεις ασθενών.


Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα

Ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στο Pubmed

 

Skills

Posted on

August 30, 2016

Skills

Posted on

August 30, 2016